Ce facem

FAMILIA PUTERNICĂ – PILONUL UNEI COMUNITĂȚI PUTERNICE

"Familia nu este cel mai important lucru. Este totul."

 Michael J. Fox

 

"Nu îţi alegi familia. Aceasta este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, aşa cum tu eşti unul pentru ea."

Desmond Tutu

 

"O viață de familie eficientă nu este întâmplătoare; este rezultatul voinței deliberate, al determinării și al practicii. Nu există nici o latură a vieții care să poată oferi o mai bună companie a singurătății, sau mai profunde sentimente de siguranță și scop în vreme de haos, decât legăturile strânse din cadrul unei familii puternice."

Charles Swindoll

 

În societatea de astazi familiile se destramă. Printre atâtea divorțuri, imoralitate dezlănțuită, abuzuri împotriva copiilor și răzvrătire, se pare că familiile unite și pline de iubire devin adevarate excepții. Totuși familiile puternice pot fi întâlnite și în viața de zi cu zi, nu doar în lumea virtuală a serialelor de televiziune, etc. . Este posibil să te bucuri de o viață de familie caldă și minunată, dacă știi cum să urmărești să te dedici pentru aceasta.

Pentru cei care nu au avut parte de o familie puternică care să îi țină aproape de ea, Hand of Help își propune să ofere un cadru de tip familial propice unei dezvoltări armonioase, stabilitate psiho-socială bazată pe principii morale, dragoste și respect reciproc . Astfel, construim temelia formării unor indivizi puternici pentru societatea noastră .

Prin activitățile desfășurate acordăm ajutor individualizat copiilor, vârstnicilor, familiilor aflate în situații de criză și sprijinim comunitățile în identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

De asemenea, Fundația colaborează cu sectorul public local și central de specialitate, sectorul nonguvernamental, instituții de învățământ și cultură, precum și cele de ordine și sănătate publică, pe bază de protocoale/convenții de colaborare .

 

CONSTRUIM VIITORUL INVESTIND ÎN EDUCAȚIE ȘI TALENT

Proiectele Fundației au o abordare integratoare, cu mai multe niveluri de intervenție. Educația este întotdeauna o prioritate în programele noastre. Astfel, în cadrul programelor Fundației, accentul este pus pe școlarizare și prevenirea abandonului școlar , printr-o colaborare strânsă între specialiștii fundației și cadrele didactice din școlile/grădinițele comunității botoșănene.

Plecând de la nevoile copiilor din aceste comunități vulnerabile, Fundația oferă apoi sprijin și servicii integrate familiilor acestor copii precum și tuturor membrilor comunității.

Programul Tinere Talente susține și promovează copii și tineri din familii cu venituri mici, care nu-și pot continua traseul educațional din cauza lipsurilor materiale și financiare.

Proiectul este destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la școlile și universitățile din țară și care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Prin acest proiect copiii si tinerii cu potential au șansa de a promova o școală de specialitate, de a se face vizibili pe piața muncii, de a deveni independenți față de serviciile sociale .

Tot în cadrul acestui proiect se urmărește formarea și dezvoltarea abilităților practice ale beneficiarilor din cadrul Centrului de Plasament Hand of Help, și anume: de a cânta la diverse instrumente muzicale (proiectul Orchestra Fundației), de a crea lucruri hand made.

 

CONSTRUIM PUNȚI ÎNTRE GENERAȚII

Prin proiectele pe care le dezvoltăm, aducem laolaltă copii, tineri și vârstnici și încurajăm activitățile care formează legături între generații. Rezultatul acestor activități este fabulos deoarece atât cei mici (copii, tineri) cât și cei mari (părinți, bunici) au multe de învățat, unii din experiențele altora .

În cadrul proiectelor sociale veți vedea împreună copii și vârstnici care pictează, tineri care învață limba engleză, vârstnici care transmit copiilor meșteșuguri și tainele unei vieți pline de experiențe benefice celor aflați la început de drum.

În atmosfera veselă și dinamică de la Centrul de Plasament Hand of Help, vârstnicii reușesc să uite de singurătate și de izolare, să se simtă utili și să se “molipsească” de optimismul celor tineri.